Συχνές ερωτήσεις – ψάχνω φαρμακείο

Πόσο κοστίζει η εγγραφή και η χρήση του Medifind;

Η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν. Μπορείς να την κατεβάσεις τώρα και να βρεις άμεσα το φάρμακο, το καλλυντικό ή το παραφάρμακο  που ψάχνεις.

Πώς κατεβάζω την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet;

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό iOSAndroid και  Windows.

Δεν έχω smartphone ή tablet. Πώς αλλιώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Medifind για να βρω φάρμακα;

Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να βρεις φάρμακα και άλλα προϊόντα που πωλούνται σε φαρμακεία και μέσω του υπολογιστή σου. Συνδέεσαι με το Medifind ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://m.medifind.gr.

Φαίνεται στον φαρμακοποιό ο αριθμός του κινητού μου;

Όχι, ο αριθμός του κινητού σου δεν φαίνεται πουθενά αν δεν τηλεφωνήσεις στο φαρμακείο. Με το Medifind επικοινωνείς με φαρμακοποιούς μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Φαίνεται στον φαρμακοποιό η διεύθυνση του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου (e-mail);

Όχι, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου δεν φαίνεται πουθενά.

Κατά τη χρήση της εφαρμογής, μπορώ να “δω” όλα τα φαρμακεία της περιοχής;

Όχι, μπορείς να “δεις” μόνο τα φαρμακεία που κάνουν χρήση της εφαρμογής κατά τη στιγμή της αναζήτησης, στην απόσταση που θα επιλέξεις.

Πώς γίνεται η εγγραφή;

Την πρώτη φορά μόνο θα πρέπει να επιλέξεις «Εγγραφή» και να συμπληρώσεις τα απαραίτητα στοιχεία. Θα λάβεις ένα email με έναν σύνδεσμο για την ενεργοποίηση στη διεύθυνση email που θα δηλώσεις. Εάν δεν βλέπεις το μήνυμα ενεργοποίησης της εγγραφής στα “Εισερχόμενα”, αναζήτησέ το στην “Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία” (spam).

Ποιά προϊοντα μπορώ να αναζητήσω μέσω της εφαρμογής Medifind;

Μέσω της εφαρμογής Medifind μπορείς να αναζητήσεις όλα τα προϊόντα (φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά) που διαθέτουν τα φαρμακεία.

Πώς αναζητώ συνταγογραφημένα φάρμακα;

Έχεις την επιλογή να αναζητήσεις ένα συνταγογραφημένο φάρμακο είτε με την εμπορική του ονομασία, είτε χρησιμοποιώντας τον κωδικό από τη συνταγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, επιλέγεις «Ψάχνω με συνταγή», γράφεις τον 16 ψήφιο αριθμό (barcode) που θα βρεις στη συνταγή και κάνεις κλικ στο «Αναζήτηση» για να στείλεις το ερώτημα στα φαρμακεία. Για λόγους αποφυγής λάθους σου ζητάμε να γράψεις τον αριθμό της συνταγής δύο φορές.

barcode

Πώς αναζητώ μη συνταγογραφημένα φάρμακα;

Επιλέγεις «Ψάχνω φάρμακα» και γράφεις την πλήρη ονομασία του προϊόντος που ψάχνεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα διευκολύνει τον φαρμακοποιό να κατανοήσει καλύτερα την παραγγελία σου (π.χ. ποσότητα, μορφή σκευάσματος κλπ.). Κάνεις κλικ στο «Αναζήτηση» για να στείλεις το ερώτημα στα φαρμακεία.

Πώς αναζητώ φαρμακεία σε άλλη περιοχή από αυτή που βρίσκομαι;

Η εφαρμογή ανιχνεύει αυτόματα την θέση που βρίσκεσαι. Στην περίπτωση που θέλεις να αναζητήσεις φαρμακεία σε μία άλλη περιοχή, επιλέγεις το σύμβολο «Αλλαγή διεύθυνσης» και καταχωρείς τη διεύθυνση ή την περιοχή που επιθυμείς.

Μέχρι ποιά απόσταση αναζητά το Medifind φαρμακεία;

Μπορείς μετακινώντας την μπάρα που εμφανίζεται στην οθόνη να επιλέξεις απόσταση αναζήτησης από 4 έως 10 χιλιόμετρα. Για τα υπόλοιπα προϊόντα εκτός από φάρμακα, μπορείς να επιλέξεις να τα αναζητήσεις στα εγγεγραμμένα φαρμακεία όλης της χώρας που έχουν τη δυνατότητα να σου στείλουν την παραγγελία σου.

Πόσο χρόνο έχω για να πάω στο φαρμακείο που επέλεξα και να αγοράσω τα προϊόντα που έχω παραγγείλει;

Όταν επιλέξεις ένα φαρμακείο που σε εξυπηρετεί επικοινωνείς τηλεφωνικά με τον φαρμακοποιό και καθορίζεις τον χρόνο.